Recept: Strawberry tarts

Vandaag weer een receptje! Een recept voor aarbeitaartjes. Schattig, klein en lekker. Lees verder als je wilt weten hoe je ze moet maken!

Voor 12 taartjes:

Ingrediënten:
Voor het deeg:

  • 175 g. bloem
  • 25 g. poedersuiker
  • 100 g. boter
  • 1 medium ei
  • 2 tl. koud water

Voor de vulling:

  • 300 g. kleine aardbeien
  • 3 el. lemon curd (of citroen jam)
  • 130 ml. slagroom (eigenlijk gebruik je double cream maar dat is in Nederland niet verkrijgbaar.)

Voor de topping:

  • 4 el. rode gelatine

Algemene benodigdheden:

  • 7,5 cm. uitsteekvorm
  • Een cupcake vorm met 12 gaten
  • huishoud folie
  • roller
  • garde
  • vork
  • mesje
  • kwast
  • lepels
  • kommetje
  • deegroller

Oke, dat is een hele lijst. Laten we beginnen!

  1. Doe de boter, de poedersuiker en het bloem in een kom en mix ze door elkaar heen. Ga door totdat het mengsel eruit ziet als broodkruimels.
  2. Scheid het eigeel en het eiwit van het ei van elkaar. Giet het eiwit in een apart kommetje (je hebt het niet meer nodig). Mix het eigeel en het water met vork en giet het bij het botermengsel.
  3. Kneed het deeg totdat alles aan elkaar plakt en je één grote bol hebt.
  4. Sprenkel een beetje bloem uit over je aanrecht en rol de bal daardoorheen. Wikkel het deeg daarna in huishoudfolie en leg het voor 30 minuten in de koelkast.
  5. Als de 30 minuten om zijn pak je het deeg uit de koelkast en rol je het uit met een deegroller totdat het ongeveer 3 mm dik is. Snij zoveel mogelijk cirkels uit het deeg (de deegcirkels die niet in de cupcakevorm passen kan je ook na de eerste ‘lading’ taartjes in de oven zetten.).
  6. Leg de cirkeltjes in de cupcakevorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ze ongeveer 10-12 minuten. Laat ze afkoelen als ze klaar zijn.
  7. Terwijl het deeg in de oven zit maak je de aarbeien schoon en haal je de groene kroontjes eraf.
  8. Doe de lemon curd (of jam) in een schaaltje en doe er 1 el. slagroom bij. Roer dit door elkaar. Doe in een andere kom de overgebleven slagroom en klop dit stevig.
  9. Mix nu de slagroom en de lemon curd doorelkaar en vul de deegbakjes met wat van het mengsel.
  10. Zet de bakjes op een bakrek en snij de aarbeien doormidden. Leg daarna de aardbeien op de taartjes op zo’n manier dat je zo min mogelijk slagroom-lemon curd meer ziet.
  11. Smelt nu in een pan de gelatine en doe er 2 el. water bij. Als het is gesmolten laat je het eerst een beetje afkoelen. Dan smeer je de gelatine met een kwast over de aardbeitaartjes.

Laat alles helemaal afkoelen en eetsmakelijk! Hopelijk vonden jullie het een leuk receptje, het is niet moeilijk en het resultaat is heerlijk!
Hier onder staat foto’s van het originele recept, inclusief plaatjes van alle handelingen.

Let hier niet op de ingrediënten links. Deze horen namelijk bij een ander recept, maar de stappen voor dit gerecht moet je ook maken bij de Strawberry Tarts.

Dit recept komt van een soort pakketje dat ik van mijn tante uit Engeland heb gekregen. Het is een doosje met 30 kaarten waarop een recept staat. Genoeg te bakken dus (: .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s