5 films om te kijken tijdens een vriendinnenavondje (of gewoon als je zin hebt om een film te kijken)

Er is al eens een post online gekomen met wat tips over hoe je een gezellig avondje/nachtje met vriendinnen organiseert, en hierbij zat de tip om gezellig een film te gaan kijken. Nu leek het mij leuk om een paar films te laten zien die je dan kon gaan kijken. Ik weet niet precies of de eerste film al uit is op dvd, omdat hij vrij nieuw is. Anders zal je nog eventjes moeten wachten als je deze thuis wilt zien.

Les intouchables
Dit is een hele mooie, maar ook vooral heel erg grappige film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het gaat over Philippe, die door een ongeluk tijdens het parapenten van zijn kin tot zijn tenen verlamd raakt. Hij besluit een assistenten in te huren, en zonder dat het zijn bedoeling was, wordt Driss, een jonge man die in de Banlieue van Parijs woonde, die nieuwe assistent. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee mannen, en samen beleven ze heel veel grappige dingen. Het is echt zo’n leuke film! Ik had dit helemaal niet verwacht toen ik er eerst over hoorde, maar toen ik hem ging kijken was ik echt blij verrast.

She’s the man
Dit is al een redelijk oude film, maar ik blijf hem grappig vinden. Hij gaat over een meisje dat heel erg goed kan voetballen. Het meisjesteam op haar school wordt opgeheven, en ze besluit om in de plaats van haar broer naar een Cornwall te gaan, en bij het jongensteam daar te gaan spelen. Ze verkleed zich als jongen en probeert haar geheim veilig te houden, wat niet altijd even goed lukt, zeker niet als ze op de kermis zichzelf en de jongensvorm van zichzelf moet zijn. Ook een pluspuntje: Channing Tatum speelt er in. http://youtu.be/D4OhwrMidSU

Wild Child
Nog een wat oudere maar ook nog steeds heel erg leuke film is Wild Child. Deze film gaat over een verwend meisje dat alles kon krijgen wat ze wilde. Nadat ze een toch wel behoorlijk extreme stunt uithaalt besluit haar vader haar naar een kostschool in Engeland te sturen. Ze wil er in het begin zo snel mogelijk weg, en probeert alles om van school gestuurd te worden. Maar wil ze nu eigenlijk wel echt weg?

The lovely bones
The lovely bones is een wat zieligere en engere film dan de films hierboven. Het gaat over een meisje dat vermoord wordt door haar buurman. Ze komt in ‘the in-between’, een soort plek tussen de aarde en wat er na je dood komt. Deze plek lijkt perfect, maar is dat niet. Ondertussen probeert de vader van het meisje er achter te komen wie haar heeft vermoord, terwijl niemand hem steunt of gelooft.

Soul surfer
Nog een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal is Soul surfer. Deze film gaat over een meisje dat heel erg goed is en surfen, en er haar beroep van wil maken. Als op een dag een haai haar arm eraf bijt (als je niet tegen bloed kan moet je dat stukje even je ogen dichthouden, maar de rest van de film is niet eng), weet ze niet meer wat ze moet doen. Uiteindelijk besluit ze door te zetten, en toch te blijven surfen. Het wordt moeilijk, en ze moet erg haar best doen, maar het ziet ernaar uit dat ze weer wedstrijden zal kunnen surfen.

Advertenties

One thought on “5 films om te kijken tijdens een vriendinnenavondje (of gewoon als je zin hebt om een film te kijken)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s