Recept: apple-crumble

Met de feestdagen vind ik het altijd extra leuk om dingen te bakken. Vooral koekjes zijn lekker makkelijk en snel, maar wel super lekker. Vandaag wil ik jullie een recept laten zien voor apple-crumble dat we thuis vaak gebruiken.

Benodigdheden:

Crumble

  • 115g bloem
  • 30g havermout
  • 145g lichtbruine suiker
  • 115g boter
  • 1 theelepel kaneel

Appels

  • 3 appels
  • 40g suiker
  • scheutje water

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op op 180 graden Celsius.
  2. Schil de appels en leg ze in een schaal die tegen de oven bestand is. Doe hier de kaneel, de suiker en het water bij, en mix dit met een lepel even door.
  3. Smelt de boter in een pan.
  4. Doe alle ingrediënten in een kom en roer het door met een vork totdat er kleine bolletjes zijn ontstaan. Een paar grotere kruimels zijn niet erg, maar je wilt geen grote klonten hebben.
  5. Verdeel de mix over de appels in de schaal.
  6. Zet de schaal in de oven en laat hem er 40 minuten in staan.
  7. Haal de schaal er uit en laat hem even afkoelen.

En eet smakelijk! Ik vind dit zelf echt heel lekker. Even voor de duidelijkheid, het wordt dus geen taart, maar echt een crumble. Het klopt dus dat de crumble geen deegbodem heeft. Ik heb deze alweer gemaakt deze Kerst. Hopelijk heb ik je inspiratie gegeven om lekker in de keuken bezig te zijn. Veel succes!

Advertenties

One thought on “Recept: apple-crumble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s