Recept: ijstaart met vruchtjes

Heb je zin in taart en ijs tegelijk, dan is ijstaart de perfecte oplossing! Met dit recept maak je makkelijk en snel een heerlijke ijstaart met vruchtjes en amandelen. Enjoy!

P1060586

Lets get started!

Wat je nodig hebt:

  • 2 pakken amarettikoekjes
  • 1 l vanille-ijs, een beetje zacht
  • 125 g bosbessen
  • 125 g bramen
  • 125 g frambozen
  • 2 el water
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el amandelschaafsel
  • 100 g witte chocolade

P1060585

Stap 1.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Bekleed een springvorm met bakpapier: knip een cirkel voor de bodem en lange stroken die langs de randen kunnen.

Stap 2.
Vet de springvorm in met een beetje gesmolten boter zodat het papier blijft plakken. Giet de rest van de boter bij het koekkruim en meng het goed. Giet de helft van het koekkruim-botermengsel op de bodem en verdeel het met de achterkant van een lepel over de bodem, strijk het goed glad en zet 15 minuten in de vriezer om op te stijven.

Stap 3.
Schep de helft van het ijs op de koekbodem, strooi de andere helft van de koekjes erop en eindig met de laatste helft van het ijs. Strijk het goed glad met de achterkant van een lepel. Zet de taart in de vriezer en laat hem helemaal opstijven, zeker 3 uur (hoe meer hoe beter).

Als je de taart pas de volgende dag (of later) nodig hebt, kan je deze gewoon in de vriezer laten staan. Voordat je hem serveert doe je de laatste stap.

Stap 4.
Bak voor het opdienen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin, laat het op een bord afkoelen.

Verwarm het water met de suiker in een pannetje, schep het fruit erdoor en schep een aantal keer voorzichtig door zodat al het fruit net omhuld is met wat sap en suikerwater, zorg ervoor dat de vruchtjes heel blijven. Zet opzij en laat afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de taart uit de vriezer, laat hem 10 min. even iets zachter worden en verwijder de vorm en het papier. Schep het fruit erover en laat met een lepel de chocolade in heel dunne straaltjes eroverheen lopen. Bestrooi met het amandelschaafsel en dien de taart op.

P1060583

En dan is je taart klaar! Makkelijk, heerlijk en lekker snel te maken. Enjoy met opeten en maken :).

 

Dit recept komt van Libelle. In deze link kan je het originele recept vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s