Mijn nagels, hoe ik ze verzorg en tips

Nagels, altijd een kritiek punt. Nu heb ik van mezelf niet erg sterke nagels, en moet ik ze goed verzorgen. Gespleten, gechipte nagels zijn voor mij orde aan de dag, en misschien wel voor meer meiden (en jongens). Ik heb een paar trucs om mijn nagels te verzorgen, lees verder als je benieuwd bent!

mijn nagels en hoe ik ze verzorg

P1060725

Mijn eerste tip is: smeren, smeren, smeren en nog meer smeren! Zo houd je je nagels en nagelriemen gehydrateerd en voorkom je velletjes en haakjes. Als je nagelriemen goed verzorgt zijn, zorgt dat instant voor mooiere nagels. Make sure dat je natuurlijke producten gebruikt, of in ieder geval producten met een verzorgende factor erin. (Tip : Lemony Flutter van Lush!) Producten die geheel chemisch zijn verzorgen en hydrateren namelijk niet goed. Ze leggen als het ware een laagje op je huid zodat deze even gehydrateerd en zacht aanvoelt, maar dat effect is zo weer verdwenen. Echt verzorgende producten worden goed door de huid opgenomen, en je zult zien dat je huid er beter en gezonder van wordt.

chipped nagels

Gechipte nagels, tja, heel irritant en lastig te verhelpen. Chips in je nagels kan je beter voorkomen dan verhelpen. Dat doe je door je nagels zo kort mogelijk te knippen, en als een chip uitgroeit deze meteen af te knippen. Als je ‘m laat zitten heb je kans dat deze alleen maar groter wordt. Door je nagel(riemen)(s) goed te verzorgen, voorkom je ook chips in je nagels.

P1060730Zelf heb ik de ervaring dat mijn nagels knippen alleen maar meer chips oplevert. Vijl ik ze daarentegen, dan gaat het veel beter! Als je je nagels vijlt, zorg er dan voor dat je een goede (glas)vijl gebruikt en maar naar één kant vijlt. Een glasvijl is beter dan een zandvijl, doordat deze fijner is en geen (of minder) schade aanbrengt. Zorg ervoor dat je GEEN ‘zaagbewegingen’ maakt als je vijlt, zo haal je laagjes van je nagels uit elkaar en creëer je juist chips!

P1060726En als laatste tip: verzorg je handen ook goed! Als je handen goed verzorgt zijn, hoeft je lichaam daar minder energie in te stoppen en kan zij zich meer op je nagels focussen. Een goede, fijne handcrème is deze van Essence, het is mijn favoriet!

Dit waren mijn tips om je nagels te verzorgen, hopelijk heb je er wat aan en vond je het leuk om te lezen.

Hoe verzorg jij je nagels?

Advertenties

5 thoughts on “Mijn nagels, hoe ik ze verzorg en tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s