Onzekerheid

Iedereen is weleens onzeker, jong of oud, jongen of meisje. Maar moet je wel onzeker zijn ? Nee, natuurlijk niet! Maar dat is makkelijk gezegd dan gedaan. In dit artikel redenen om niet meer onzeker te zijn. Iedereen is mooi!

tumblr_mhve91tCdJ1rzf4kzo1_500_large

 

Zoals het meisje in de foto boven al duidelijk maakt, laat onzekerheid je niet verwoesten! Iedereen is weleens onzeker, maar soms neemt het heel ernstige vormen aan. Meiden en jongens gaan zichzelf snijden, of krijgen een eetstoornis. Misschien weet je het zelf niet, maar je bent mooi. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Waarschijnlijk heb je dit wel vaker gehoord, maar als je onzeker bent: geloof erin, want je bent het echt.

Ben je op een feestje waar je niemand kent? Je kan je snel onzeker voelen. Maar wees dan dapper, en stap op iemand van je eigen leeftijd af. Je zal al snel een gespreksonderwerp vinden. Houd vooral je hoofd omhoog, en pers uit je tenen dat kleine beetje zelfvertrouwen. Iedereen zal anders naar een zelfverzekerde meid kijken.

Onzeker zijn over je lichaam, een veel voorkomend probleem (ik ben het namelijk ook). Door media word het ‘perfecte lichaam’  erg gehypt. Een strakke buik, dunne benen, dan heb je pas een goed lijf. Maar niets is minder waar! Zo dun en perfect zijn kan niet, en vergeet niet dat aan die modellenfoto’s genoeg is gefotoshopt. Een beetje curvy is juist erg mooi. Heb je wel een ‘model-figuur’, wees daar dan ook blij, en voor de skinny girls, dun zijn is ook mooi! Waar het eigenlijk op neer komt is dat elk lichaam mooi is en zijn positieve punten heeft. Wees dus niet onzeker over je lichaam.

487787_482777071770206_1488915885_n_large

 

En als laatste, als je erg onzeker bent, over alles, praat erover. Met je moeder, je beste vriendin, wie dan ook. Als je praat lucht dat op en zie je alles weer helder in. Niemand is namelijk perfect en iedereen is weleens onzeker.

Dit was eigenlijk een oppepper artikel. Ik vond dat er even gezegd moest worden hoe mooi en speciaal jullie allemaal zijn.


Luister dit liedje, het zegt precies wat ik hierboven heb proberen te zeggen.

Advertenties

One thought on “Onzekerheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s