‘No bake’ cake met maltesers

Soms heb ik heel veel zin om iets lekkers te bakken, maar is er geen oven. Dit probleem heb ik wel eens op de camping / in een bungalow / bij mensen zonder oven. Dat er geen oven is hoeft gelukkig niet in te houden dat je niets lekkers meer kan maken, je moet alleen even wat creatiever zijn. Eigenlijk is dit ook perfect als je gewoon geen tijd hebt om iets in de oven te maken. Vandaag een recept voor een ‘no bake’ cake!

Maltesers

 

Benodigdheden:

  • een chocoladecake (naturel of chocola, dat mag je zelf weten 😉 )
  • 400 gram chocolade
  • 2 zakjes maltesers (just to be safe)

Bijna niets dus!

Je begint met het door de helft snijden van de cake (horizontaal). Daarna smelt je de chocolade au bain marie, alleen doe je ook wat warm water in het bakje, maar niet veel. echt een laagje van 1-1,5 cm. Eerst kunnen er wat klonten ontstaan en kan het er wat vreemd uit gaan zien, maar je moet echt door blijven roeren totdat het een mooie egale wat stroperige substantie heeft.

Als de chocolade gesmolten is smeer je eerst wat op de onderste helft van de cake. Daarna doe je de maltesers erop. Dan besmeer je de onderkant van de bovenste helft met het chocolademengsel en leg je die helft op de onderste helft. Dan doe je hetzelfde als daarnet maar dan met de bovenste helft en eventueel de zijkanten.

En eet smakelijk! Binnen no time en zonder oven heb je een cake gemaakt. Doordat er water bij de chocolade zat droogt hij niet hard op, en smaakt hij een beetje als de vulling van sommige bonbons. Ik vind dit persoonlijk lekkerder bij deze cake, maar je kan ook gewoon alleen de chocola smelten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s